Finally

Maten gick ner idag UTAN ångest! Sån underbar känsla ska ni veta, underrrrbar!

Nu ska jag bege mig mot en fin vän och kolla på film! :)

Heeej

Hallå där på er!
Känns som om det var ett tag sedan jag bloggade så får passa på att uppdatera lite nu, eller vad säger ni ;).

Dagen började med frukost som bestod av kantarellmacka med ett glas mjölk. Riktigt gott och det var första gången på länge som jag behöll frukosten. Och det kändes faktiskt helt okej :). Efter det åkte jag och mamma iväg för att övningsköra lite. Gick ganska bra, testade till och med att köra en längre sträcka idag ute på de "riktiga vägarna". Skitläskigt var det, men det gick somsagt helt okej. Bortsett från att jag råkade få motorstopp i en backe, haha! Tack och lov att det knappt var någon trafik säger jag bara.
Väl hemma blev det lunch, kycklingpaj. Pajdegen ville jag inte ha, men blev tvungen att äta den endån. Vilket gav mig dåligt samvete och jag blev t jurig. Blir alltid det efter lunch och middag nästan i och med att jag inte känner någon hunger då och sedan så blir man så mätt. Och det är då alla ångestkänslor kommer, då känner jag mig oftast fet, ful och misslyckad, vilket inte är så jättekul men det är inget jag kan styra över.

Nu är jag i alla fall på bra humör igen så nu ska jag hjälpa mamma och pappa med maten… kanske.
Puss och kram på er!


Rekommenderar

Googlade runt lite och hamnade på en ren slump på denna bloggen, vilken jag vill passa på att rekommendera i fall man kanske har några frågor angående anorexi och bulimi, om man bara är nyfiken eller vill ha mer information om de båda sjukdomarna.




Just nu...

Mår så jävla dåligt nu, jag bara gråter gråter och gråter. Mina föräldrar kommer tvinga mig att gå upp tio kilo till. Till mer än vad jag vägde förrut. Jag vill inte mer nu, jag vill inte, jag är så jävla nere på botten som man kan vara. Noll självkänsla och noll självförtroende. Jag gråter till och med när jag skriver detta inlägget, så patetisk är jag. Jag har aldrig i hela mitt liv mått så dåligt som jag gör just nu. Det bästa vore att bara komma bort härifrån, att försvinna och slippa mitt liv, men jag är ironiskt nog för rädd för att dö och för feg att ta självmord. Men det vore så jävla skönt. Att bara få försvinna. Vad är det för fel på mig? Varför duger aldrig någonting som jag gör? Vad var det för mening med att jag skulle födas om det endån blev så här? Jag orkar inte mer.

Flyga iväg

 


 

Fan nu skiter jag i allt varför ska jag stanna kvar
Det enda jag får är massa värdelösa svar
Ni säger ja det kommer ordna sig du kommer att må bra
jag vet att ni ba ljuger för att få mig stanna kvar
jag fattar inte varför fan ni älskar inte mig
Ni beter er som en låga som har brunnit utan eld
jag har försökt så många gånger jag har väntat på tiden
men orkar inte längre ser ni inte att jag lider
snälla ta mig härifrån bort från denna värld
till en plats där allt är underbart och ingen har besvär
jag går under varje dag men ja försöker att va glad
nu slutar jag försöka det blir ändå aldrig bra
Det känns som allt är slut nu för jag orkar inte mer
gud lyssnar inte på mig hur mycket jag än ber
mina tårar är för många har förvandlats till blod
kanske vore det bäst om bara lilla fia dog

fly away and please take away the pain
dont go back to shadows
fly away and please take away the pain
dont go back to shadows

Varför ljuger du för mig har du kollat på min själ
då vet du hur mycket skit jag där inne bär
i mitt innersta rum finns bara djupa sår
tiden läker ingenting det har ju gått flera år
jag står på min bro och tittar ner emot rälsen
jag tänker ska jag hoppa och jag får en klump i halsen
det känns som allt är över nu som om jag är på botten
livet är ett spel och jag fick nitlotten
allting känns så värdelöst vill bara komma bort
bort till andra sidan av himmlen eller nåt
bara känna en känsla av lycka igen
bara kunna vara glad och skratta igen
det fanns en tid då jag älskade mitt liv
men nu är ingenting som förr inget är sig likt
jag önskar att jag aldrig fötts nu vill jag bara dö
jag duger aldrig till nånting vad jag än gör

Fly away and please take away the pain
dont go back to shadows
jag betyder ingenting så vem fan skulle bry sig
om jag försvann en dag nej ingen skulle sakna mig
ni skulle ha det bra och slippa mina problem
det känns som allt som händer är bara mitt fel
jag älskar dig mamma men vad ska jag ta mig till
att komma härifrån är ju det ända jag vill
det är hemskt att må såhär det finns inget man kan göra
fortsätt bara kämpa är det ända man får höra
det är svårt att vara stark och hålla modet kvar
ska jag leva eller dö har jag ens något val
vill åka till himmlen och stanna där för alltid
aldrig komma tillbaks till denna fuckdup tid
jag är hatad av så många men älskad av få
jag älskar mina vänner min familj och så
ni har gjort så mycket för mig och nu vill jag tacka er
jag ska ta mitt eget liv när ni inte längre ser

 


.

Jag hatar mig själv. Jag hatar mitt liv. Jag vill dö.

Simhallen

Beger mig iväg mot simhallen med la familia. Vi hörs när jag är hemma igen!

Natthumor


I morse

Var egentligen tänkt att familjen skulle åka iväg till en stor simhall några mil härifrån idag, så jag hade inte räknat med att jag skulle vägas idag, men så fick lillebror ont i halsen och så sket det sig. Var tvungen att springa in på rummet och klunka en liter vatten från en flaska jag har här inne snabbt som fan så mår jätte illa nu. Låg kvar på samma vikt som innan och det kan jag tacka gudarna för. Fick sån jävla panik att jag bara skakade innan, händer huvud, ja hela kroppen. Tur att det inte syntes i alla fall. Vattnet tog ju som sagt slut så jag gick ut i köket för att dricka ett stort glas innan och det märkte ju mamma. Hon sa att det var ju inte bra om jag skulle dricka innan osv osv. Efter sa hon att om jag hade problem och inte klarade det på egen hand så måste jag lova att säga till och så frågade hon om det fortfarande var någon matträtt som jag fick ångest av att äta. Som vanligt ljög jag och sa att allt var okej och sa att jag fortfarande inte var speciellt förtjust i pasta. Dock hatar jag att behöva tvingas äta saker som innehåller mycket kolhydrater, tillexempel pasta, potatis, bröd, ris mm. Allt annat är okej. Hon frågade även om jag fått tillbaka min mens än, vilket jag inte har. Jag menar hallå, det tar ju ett tag innan den kommer tillbaka i och med det att jag håller på att "friskna till" från min ätstörning.

Jag hatar mig själv för att jag låter ätstörningen styra mitt liv. Den finns i precis allt jag gör, i varje steg och bakom varenda leende jag tvingats fejka.
Jag behöver hjälp men jag vill inte ha den. Det är det minsta jag vill över allt annat. Då kommer jag behöva tvingas prata med en psykolog (vilket kanske inte är en sån dum idé) men det är i fall jag även tvingas läggas in på sjukhus som är min största rädsla. Och lära mig äta. Och gå upp i vikt. Massor. Jag är en väldigt lång tjej och om jag då tvingas gå upp till "normalvikt" kommer jag att vara stor, klumpig och tjock. Ingen kille kommer att vilja ha mig, folk kommer att peka på mig så fort jag vänder ryggen till och viska "är det verkligen hon? Hon brukade ju vara så smal innan".

Jag vet ju om att jag är sjuk, det är ta mig fan inget normalt beteende jag har med maten och allt. Men innan mina föräldrar fick reda på vad jag egentligen höll på med var jag som lyckligast. Ni tror säkert att jag ljuger nu, men det gör jag verkligen inte. Hade sån jävla energi så det är inte klokt och alltid glad. Känslan av att veta att man är smal gav (och ger) mig en sån enorm kick. Att själv märka av förändringen. Att se revbenen, höftben och nyckelben sticka ut, känna magen, kunna greppa runt armen (kan bara på den vänstra, haha). Ja ni hör ju själva hur det låter, det är inte normalt, men det är precis så jag upplever det.


You can't put a face on an eating disorder, but you can face them


The way it is

Jag är så trött på staden jag bor i, men även på skolan jag går på. Åtminstone på de statusberoende människorna där i alla fall. För dem handlar allt endast om hur mycket pengar du har, antalet vänner på din facebook, hur många du har strulat med (speciellt om du har strulat med andra "coola kidz") och hur många du har legat med.

Jag fattar inte hur de orkar, men man märker ju hur viktigt det är för vissa. Speciellt gäller det killarna, har själv råkat ut för den typen allt för många gånger men aldrig fallit dit som tur är. För det är någonting i mitt huvud som känner av såntdär, någonting i min hjärna som säger "du har stött på den här sorten förrut, passa dig". Så jag låter det inte bli mer än en flört och i slutändan så är det endån rösten i huvudet som har rätt. Jag blir äcklad av dessa killar, de blir ordentligt oattraktiva i mina ögon. De är så osäkra på sig själva, ständigt uppmärksamhetssökande och verkar dessutom ha ett sånt galet stort beroende av att få bli bekräftade. Tråkigt, men så är det.



Flygmyrorna attackerar!

Blir just nu attackerad av en armé bestående av flygmyror, hjälp?!

Så go


Tisdagen den 26 Juli

Godmorgon finaste läsare!
Nu har jag precis varit uppe och ätit frukost så nu blir det att ta i med hårdhandskarna och städa rummet (ser ut som om en atombomb slagit ner här, haha) eftersom att vi ska ha gäster här ikväll!

Vad ska ni hitta på idag?

Natti

Mår lite bättre nu så tänkte ge er en snabb uppdatering. Till min förvåning när jag nyss kollade statistiken så såg jag att det var en hel del som redan varit inne och hälsat på. Riktigt kul är det, men samtidig får det mig att undra… Vad fasen har ni människor för er om kvällarna egentligen, speciellt vid den här tiden? Själv är jag helt slut, skulle kunna somna precis när som helst så tror att jag ska gå och lägga mig nu. Bamsekram till er, sov så gott så hörs vi snart!

Mmm

Jahapp, då var det dags igen. Åt för mycket flingor och mår illa. Fanfanfan.


Ut och gå

Nyss hemkommen efter att ha varit ute och gått med en fin vän så ska ta och lägga mig och slappa lite i sängen nu och titta på film. Vilken det blir är dock frågan, hehe.

Bio

Nyss varit och sett denna filmen på bio med mamma, pappa och bror. Så grymt bra var den! Tror till och med det var den bästa av Harry Potter filmerna. Har ni inte sett den så iväg med er och och se den NU! Haha ;)


Fixfix

Håller på att fixa lite med designen som ni kanske ser. Är långt i från klar, men hittills ser den väl endån helt okej ut, eller vad tycker ni? :)

.

Ett kilo. Ett äckligt jävla kilo sedan sist. Jag hoppas verkligen att två liter motsvarar två kilo på vågen för det är vad jag har druckit innan jag ställde mig på den där jävla pissvågen. Fyfan.


Happy!

OMG gick in på statistiken för ett tag sedan och så kollade jag den nyss igen och herregud säger jag bara, den stiger ju snabbt som fasen! Gud vad glad jag blev nu, wohooo! Puss på er världens bästa läsare!

Good morning sunshines!

Godmorgon på er mina fina läsare!
Hur är det med er en dag som denna? Med mig är det helt okej. Åt nyss ätit frukost som jag inte klarade av att behålla så känner mig sådär. Har druckit lite mer än en liter vatten nu och när mamma kommer tillbaka från sin lilla runda så blir det vägning igen. Känns som om vågen kommer att visa samma som förra gången. Hoppas verkligen det. Jag hatar verkligen att gå och väga mig, det är så förnedrande att ställa sig på den där förbannade vågen så jag vet inte vad. När jag flyttar hemifrån ska jag helt klart inte ha en våg i min nya lägenhet, den saken är klar.


All of my thoughts

Kan även passa på att nämna att ikväll går alla mina tankar till de offer som dog under de två terrorattackerna som varit i Norge, samt deras anhöriga. Eller ja, hela Norges befolkning överhuvudtaget. Så fruktansvärt.

R.I.P. <3

Diggar

Otroligt vackra Beyoncé med sin nya låt.

Irritationsmoment




.
Tycker nästan synd om henne, men bara nästan. Osäkerheten bakom det välsminkade ansiktet lyser rakt igenom precis som dubbelmoralen. Undrar om hon räknar en burk barnmat och tre timmar på gymmet som bra upplagd tränings- och kostplan? Hon skriver att h
on unnar sig godsaker då och då också i vissa inlägg, samtidigt som hon i andra skriver att hon måste hårdbanta. Fattar hon inte själv vilka signaler det sänder ut till hennes läsare främst de som tillhör den yngre målgruppen? Blir så jävla arg för det är bara så sjukt fel, hon skriver om ätstörningar som om det är något glamoröst skit, som om det vore något man bara rycker på axlarna åt när det är helt och hållet tvärtom! Ätstörningar är ett jävla pisshelvete som inte bara skadar en själv utan också människor runt omkring en som vänner och familj som även de blir lidande!

En sak är i alla fall klar: slutar hon inte upp med sin extrembantning och hårda träning kommer det att gå illa för henne. Riktigt illa.

Pinsam tjej, hejhej!

HAHAHAHA AH JAG DÖR! Jag måste vara den pinsammaste människan som någonsin vandrat på denna jord!
Aja, nu lär man ju i alla fall få reda på ett och annat i alla fall...

Orden räcker inte till

Idag efter frukosten när mamma skulle väga mig visste jag att jag hade gått ner i vikt. Så jag drack lite mer än en liter vatten. Vågen visade då på plus 0,5 kg och mamma blev så glad och stolt över mig och mitt lilla "framsteg". Hon frågade om det inte kändes bra och jag sa att jovisst, det gjorde det väl. Lögn.
Jag vet att jag måste gå upp i vikt för mitt eget bästa, för att min kropp ska fungera som den ska. Det är därför jag själv "försöker". Men även om jag går upp till vikten jag hade innan så kommer jag fortfarande vara lika olycklig som jag är nu.
När jag vägde mig (ett toalettbesök senare) visade vågen på -1 kg.

Förlåt mamma. Jag älskar dig så mycket att orden inte räcker till, men när ångesten vet jag bara ett sätt hur jag ska hantera den och återfå kontrollen igen. Jag ville bara se dig le igen och få höra ditt beröm. Det betyder mer än allt annat för mig.






Things going down

Tror jag har anemi, alla tecken på det stämde in. Är riktigt oroligt nu för min egen skull. Min mens har ju även den försvunnit, med största sannolikhet pga. min ätstörning, ganska nyligen men endån, klart som fan att man blir orolig. Får nog ta och uppsöka UM snart. Då blir det första gången jag går dit på egenhand. Spännande.


Sprickor i mungiporna, svidande tunga, jag fryser väldigt ofta och är kall, ska jag utföra någon fysisk aktivitet blir jag ofta mycket andfådd även fast det kanske inte är så jobbigt. Jag tappar hår och mina naglar är sköra, fightas med depression, myrkrypningar, trötthet och minskad vitalitet. Dessa saker är symtom på anemi och jag har upplevt allt detta… :(

Det finns tre olika behandlingsalternativ när det gäller anemi;
-Intravenösa preparat (järnet går direkt ut i blodet. Tas via spruta och är det effektivaste och snabbaste sättet att återställa järnbalansen på).

-Järntillskott och järntabletter. En vanlig rekommendation kan vara att man tar ca 1-3 tabletter per dag. Nackdelen med järn i tablettform är att endast en liten del av järnet tas upp av kroppen. Upptaget från tarmen beräknas till 1-10% per järntablett. Omkring 95% av järnet passerar genom tarmarna utan att göra någon nytta, vilket leder till biverkningar som illamående, förstoppning eller diarré. Det tar dessutom väldigt lång tid att bygga upp sina järnförråd med tabletter, omkring 6 månader.

-Kost. 15 mg järn för kvinnor och 9 mg för män per dag är vad som rekommenderas av Livsmedelsverket.
Typen av järn spelar även roll för upptaget. Det finns två typer av järn, hem-järn och icke hem-järn. Man räknar med att kroppen tar upp 25% av mängden hem-järn men endast 5-10% av icke hem-järn.
Hem-järn finns i rött kött, inälvsmat, kyckling, kalkon, fisk och till viss del även i skaldjur.
Järn i grönsaker är däremot icke hem-järn och en sämre järnkälla. Järn finns naturligt i bland annat frukt, nötter, linser, paprika, ärter, bönor, tofu och spenat. Järnhalten är dock vanligtvis låg och det är svårt för kroppen att tillgodogöra sig järn från vegetabiliska produkter. För vegetarianer är det därför viktigt att vid varje måltid äta någon produkt som stimulerar upptaget av järn.

Svaga syror (äpplen, askorbinsyra = C-vitamin etc) ökar järnupptaget, men även zink, koppar och folsyra. Bra källor till C-vitamin är citrusfrukter, nypon, paprika, jordgubbar, spenat och surkål. Att maten tillagas i grytor eller stekpannor av gjutjärn är en fördel, eftersom de ger järn som kroppen tar upp.
Det finns även ämnen som hämmar upptaget av järn. Till dessa hör exempelvis sojaprotein, en ingrediens i många vegetariska köttalternativ. Även fiberrikt bröd, de flesta kålsorter, kaffe, te, kalcium, ägg och kakao hämmar järnupptaget.


Källhänvisning ovanstående fakta: http://www.jarnkliniken.se

Hittade även lite på denna sida nyss:
http://www.info-haar.com/sv/a-cln-de70832e-215b-4f7d-9e3a-2747b8666627/a-img-41eb32d2-ee57-464f-8da9-d12ca2e787ec.html



Skönsång

Lyssnar på lillebrors "skönsång" från badrummet medans man själv väntar på sin tur att få göra sig iordning. Skona mig någon, haha...

Fan.

Tror jag börjar gråta. Jag skulle ju inte gå ner mer i vikt. Jag skulle bli FRISK, inte sjukare. Fanfanfan.

Vad är det för fel på mig?



Då kör vi

Då var det dags igen för en ny blogg, glömde bort lösenordet till den förra jag fixade klumpigt nog, haha.

Ska snygga till bloggen lite mer bara, sen kör vi!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0